Вчений поділився своїм відкриттям яке допоможе боротися з поширеними грибковими хворобами
В рамках процесу, що дозволяє комерційним селекціонерам одержати доступ до нового матеріалу, гени стійкості були генетично охарактеризовані Австралійської програмою молекулярного маркера пшениці і ячменю в Університеті Аделаїди.
Марк Маклін, австралійський фахівець з хвороб рослин, поділився своїм відкриттям, - в генетичному матеріалі, отриманому з японського сорту ячменю, містяться кілька нових генів, які допоможуть боротися з поширеними грибковими хворобами цієї культури. «У сорту Yangsimai 3 є так звана висока стійкість рослини-господаря, що означає, наявність гена, який ефективний проти хвороби протягом деякого часу, - розповідає Марк. - Ми знайшли стійкість до бактеріального опіку ячменю і до сітчастої плямистості ячменю ».
загрузка...