Новости по метке:

термічна обробка

Пляжі Миколаєва закрили через виявлення у воді збудника холери

Також контролювати якість води, яка використовується для пиття, миття овочів, фруктів. Також треба бути уважними до продуктів, які не проходять термічну обробку, а також до якості купленої риби, раків і тому подібного", - підкреслив заступник голови Миколаївської ОДА. За даними...Зеркало недели (газета)

У Миколаєві - холера

У зв'язку з виявленням збудника холери всі міські та обласні служби переведено у стан підвищеної готовності. Миколаївська правда

У мукачівських квітниках цвіте отруйний екзот - американський лаконос / ФОТО

ще не дозріли. Втім, окультурені рослини, в наших кліматичних умовах, стають менш отруйними. Часто вони зовсім втрачають отруйні властивості. При термічній обробці і бродінні отруйні речовини частково руйнуються. Це підтверджує відомості, що ягодами підфарбовують вино і компоти. При цьому ніхто...Голос Карпат

Обережно - вірус Коксакі !

Вірусом Коксакі найчастіше хворіють діти більш старшого віку або немовлята. Народна Рада

Обережно! На Тернопільщині зростає небезпека сальмонельозу!

не пастеризований сир для страв, які піддаються тепловій обробці; курячі яйця перед використанням слід обовязково мити та вживати лише після термічної обробки (добре зварені або просмажені); під час приготування їжі сирі мясо, рибу та готові вироби нарізати на окремих розроблювальних...TeNews

Не готувати продукти із запасом. Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин. НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються...Моя Вінниця

Інфекція з прилавка: черкащан закликають бути обережними під час купівлі продуктів харчування у спеку

протягом 5-10 діб, зокрема антибактеріальними засобами. Лікар підкреслила, що наразі черкащанам слід бути більш обережними з продуктами, що не піддаються термічній обробці. Лікар порекомендувала ретельно мити овочі та фрукти, а зелень перед вживанням на 15-20 хвилин замочувати у воді. -...Про Все

Через АЧС Білорусь обмежила ввіз черкаської продукції

(продукції) тваринного походження. Вказані обмеження також поширюються на ввезення кормів для кішок і собак, а також готових кормів, що пройшли термічну обробку та виготовлені з черкаської свинини.Про Все

не пастеризований сир для страв, які піддаються тепловій обробці; курячі яйця перед використанням слід обовязково мити та вживати лише після термічної обробки (добре зварені або просмажені); Для попередження вторинного (механічного) забруднення готових страв необхідно: дотримуватися вимог під час приготування їжі.Online.ua

походження, пише agravery.com. Вказані обмеження також поширюються на ввезення кормів для кішок і собак, а також готових кормів, що пройшли термічну обробку та виготовлені з черкаської...Online.ua

Що вказує на нестачу йоду в організмі?

не заморожену) та морепродукти; молочні продукти; морську капусту; чорноплідну горобину; гречку; мед, лимон, грецькі горіхи; йодовану сіль. Слід памятати, що термічна обробка майже повністю знищує йод в тій чи іншій страві, тож йодовану сіль краще додавати вже до готової страви,...Здоров-Инфо

ботулізм розвивається при вживанні заражених клострідіями харчових продуктів рослинного і тваринного походження, які зберігалися в умовах дефіциту кисню без достатньої термічної обробки. Найбільшу небезпеку представляють консерви та продукти, призначені для тривалого зберігання (копчені та засолені риба і мясо,консервовані гриби, маринади,...Online.ua

Зазначені обмеження також поширюються на ввезення кормів і кормових добавок для кішок і собак, а також готових кормів, що пройшли термічну обробку та виготовлені із свинарської сировини, походженням із Черкаської...Агравері

Ботулізм крокує: чи винні свійські тварини?

дві-три зіпсованих рибини довелось спалити всю бочку» - зізнається Тур. Визначальну роль у знищенні мікроорганізмів під час виробництва консервів відіграє термічна обробка, наголошує директор компанії «Віанокс» (виготовлення харчових сумішей) Сергій Костюк. За його словами, на підприємстві консервні банки обов’язково завантажують...Агравері

А зазвичай є вживання в їжу забруднених харчових продуктів або води, тому ретельно мийте овочі і фрукти, які не проходять термічну обробку та якщо вживаєте воду централізованого водопостачання або з відкритих джерел кипятіть її. Джерело: Новодністровськ...Online.ua

яєчні продукти, молоко і молочні продукти та ін. Великий відсоток випадків зараження людини відбувається через готові продукти, що не підлягають термічній обробці салати, домашній майонез, кондитерська продукція. Наявність збудника не впливає на органолептичні показники (запах, смак, консистенцію тощо), не змінює...Online.ua

водоймищах, в кишковому тракті деяких тварин та риб. Зовнішньо доброякісні продукти стають причиною ботулізму, якщо в них потрапляє збудник, слаба термічна обробка або погане просушування, недостатня концентрація солі, цукру, кислот та інших консервантів, створення анаеробних умов та довгого зберігання в...Online.ua

Не варто ділити ці предмети з іншими людьми. Не слід вживати некипячену воду, завжди мити фрукти і овочі, не нехтувати термічною обробкою продуктів. Так можна запобігти зараження гепатитом А, передача якого повязана з забрудненням їжі фекаліями хворої людини. Велике правило...Online.ua

і молочні продукти, що купуються населенням на стихійних ринках, у приватних осіб, зберігаються без дотримання температурних умов та вживаються без термічної обробки. При сальмонельозах провідними факторами передачі є сирі або недостатньо оброблені яйця, мясо птиці, приготовлене з порушенням гігієнічних вимог.Online.ua

Як запобігти зараженню ботулізмом?

проте захворювання може виникнути тільки при вживанні тих, які зберігалися при анаеробних або близьких до анаеробних умовах без попередньої достатньої термічної обробки. Це можуть бути консерви, особливо домашнього приготування, копчені, в'ялені м'ясні та рибні вироби, а також інші продукти, в...Online.ua

27.07.2017(Ctrl →)

Калейдоскоп событий